Meteo weekend 22-23 februarie. Vremea în România se încălzește, temperaturi maxime de 17 grade Celsius

21 02. 2020, 10:33

Meteo weekend 22-23 februarie. Specialiștii meteorologi au emis prognoza meteo pentru weekendul care urmează, și anume 22 și 23 februarie 2020.

Potrivit Administrației de Meteorologie, în prognoza pe trei zile se arată că țara va fi brăzată de un aer ușor rece, temperaturile fiind similare în toate regiunile României.

La munte, însă, în cursul acestei zile de 21 februarie, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare la munte, ba chiar mixte în nord și ploi în restul regiunilor din țară. De asemenea, specialiștii meteorologi nu exclud posibilitatea ca România să fie din nou lovită de o iarnă severă.

În țară, în general, astăzi cerul va fi temporar noros, local se vor semnala și precipitații slabe, iar la munte este posibil să ningă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime sunt între 4 și 11 grade Celsius, iar temperaturile minime ajung între -5 grade Celsius și 3 grade Celsius.

Pe de altă parte, în weekendul 22-23 februarie temperaturile pot crește ușor, mai ales în regiunea sudică a țării. În București, vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad astăzi, în weekend fiind mai crescute valorile.

Meteo weekend 22-23 februarie. Regiunile din România, străbătute de un aer cald în weekend

Meteo weekend 22-23 februarie – Temperaturi în Transilvania între -4 grade Celsius și 3 grade Celsius. Dar pe alocuri mercurul termometrelor ajunge și la 11 grade Celsius. Vor fi ploi trecătoare, scurte, cu precipitații reduse. Seara vântul își face simțită prezența și va sufla destul de atare, poate atinge valori între 70 și 80 km/h.

În restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în N-V.

În cursul zilei de duminică, temperaturile ajung și la 17 grade Celsius. Minima va fi de 7 grade Celsius. La munte este posibil să existe precipitații.